fbpx
Logo

Hiusten Värjäykset

Teemme monenlaisia värjäyksiä perinteisestä värjäystekniikasta aina balayageen ja muihin uudempiin trendeihin. Esimerkiksi raidoitustekniikat ovat kehittyneet vuosien saatossa ja nykyään on olemassa monenlaisia tapoja elävöittää hiuksia ja korostaa kasvojen piirteitä raidoilla. Vaikka tekniikat vaihtelevat, raidat pitävät suosionsa.

Vaalennukset

Moni meistä haluaa itselleen kauniin vaaleat kutrit, vaikka ei olisikaan luonnostaan blondi, ja onneksi muutos onkin mahdollinen taitavan stylistin tekemänä. Meillä on kokemusta monenlaisista vaalennusprojekteista, joissa lopputulos on upea ja asiakkaan näköinen.

Etenkin tummaa pohjaa vaalennettaessa prosessi on monivaiheinen ja hiukselle vaativa, joten suosittelemme vaalennuksen yhteydessä Olaplex-hoitoa. Olaplex uudelleenrakentaa jo rikkoutunutta hiusta ja estää hiuksen vaurioitumista vaalennuskäsittelyn yhteydessä. Lisää Olaplex-käsittelyistämme voit lukea täältä.

Suurissa vaalennustöissä pyydämme varaamaan ensin ajan konsultaatioon. Konsultaation voi varata soittamalla suoraan salonkiin.

Folioraidat

Jos toiveenasi on symmetriset raidat, folioraidoitus voi olla oikea vaihtoehto sinulle. Tässä tekniikassa hiukset erotellaan sopivan kokoisiksi osioiksi ja väri levitetään suortuviin folion päällä. Osiot voivat olla ohuita tai paksuja riippuen halutusta lookista. Foliot taitellaan kiinni ja väriaineen annetaan vaikuttaa niiden sisällä. Folio estää väriainetta leviämästä muihin hiuksiin ja pitää väriaineen kosteana, jotta se ei kuivu ja heikkene. Tällä tekniikalla lopputuloksesta tulee tarkka sekä siisti ja raidat tulevat juuri niihin kohtiin, joihin ne oli suunniteltukin.

Babylights

Babylightsit ovat hienojakoisia ja monivivahteisia raitoja, joiden on tarkoitus näyttää auringon vaalentamilta lapsen kesähiuksilta. Babylights onkin sopiva raidoitustekniikka, jos toiveena on raikkaat ja luonnolliset hiukset. Kauniin lopputuloksen saamiseksi kasvojen ja juurten lähelle tehtäviin raitoihin kannattaa valita vain yksi tai kaksi astetta omaa hiusta vaaleampi sävy. Oleellista tässä tekniikassa on ohuet hiusosiot sekä niiden väliin jäävä pieni tila, jolloin raidat sekoittuvat sulavasti pohjaväriin. Raidat sopivat kaikille hiusväreille. Babylightsien on tarkoitus olla hienovaraisia, joten värin vaikutusta ei tehosteta lämmöllä. Tällä raidoitustekniikalla hiuksiin saadaan lisää runsautta, joten se sopii loistavasti hennoille ja ohuille hiuksille.

Balayage

Ranskalaiset hiusammattilaiset kehittivät tämän värjäystyylin, jossa hiukset maalataan erilaisilla pensseleillä ja harjoilla. Nyt balayage on levinnyt jo kaikkialle maailmaan.  Termi tulee ranskan kielen sutimista tarkoittavasta sanasta balayer ja se soveltuu loistavasti hiusten vapaan käden värjäykseen.

Perinteisessä värjäystekniikassa erotellaan suortuvia värjättäväksi yksitellen tyvestä latvaan. Balayage-tekniikassa kampaaja pitää hiuksia vapaasti kämmenellään ja sutii niihin väriä kuin taiteilija maalaisi kankaalle teosta. Tämä mahdollistaa värin häivyttämisen tyvestä latvaan niin, että kontrasti tyven ja latvan välillä on pehmeä. Tätä voi verrata auringon tekemään luonnolliseen vaalenemiseen. Tällä tekniikalla on helppo korostaa kasvojen piirteitä ja luoda mahtavia efektejä. Värin vaihdoskohta saadaan näin hyvin pehmeäksi ja luonnollisen näköiseksi.

Värjäyksessä voidaan vaihtaa värin voimakkuutta herkästä näkyvämpään käyttämällä erilaisia värjäyssuteja hiustyypistä riippuen. Tummien ja vaaleiden sävyjen yhdistelmällä saadaan aikaan erittäin kauniita luonnollisia lopputuloksia. Tällä tekniikalla voidaan esimerkiksi korostaa poskipäitä käyttämällä vaaleampia sävyjä tai tummia sävyjä asiakkaasta riippuen. Balayage on käytännössä hiusten meikkaamista – tai meikkaamista hiusten avulla. Voit korostaa tai peittää piirteitäsi!

Kun otat hiuksiisi balayage-värjäyksen, käyntisi kampaajalla harvenevat koska hiuksien väri tasoittuu luonnollisesti. Ei enää tyvikasvua!

Käy katsomassa Q Hairin Instagramista tekemiämme upeita balayage-hiuksia.

Ombré

Ombré vai balayage? Balayage vai ombré? Molemmat tyylit ovat melko helppoja värin ylläpidon kannalta, sillä näillä menetelmillä lopputuloksessa ei ole selkeää rajaa värjätyn ja oman hiusvärin välillä. Siinä missä balayage tehdään sutimalla, ombré tehdään asteittain. Ombré tehdään latvoja vaalentamalla vaakatasossa, josta lähdetään häivyttämään rajaa levittämällä väriä ylöspäin juurta kohti. Ombréssa väri vaihtuu nopeammin ja värin vaihtumisen näkee helpommin kuin balayagessa.

Ombré tarkoittaa ranskaksi asteittain sävytettyä tai väriä, joka on varjostettu. Nimi kuvaa siis lopputulosta hyvin.

Airtouch

Airtouch on monivaiheinen vapaankäden monivärjäystekniikka, jolla saavutetaan luonnollisen kauniita lopputuloksia. Airtouch-värjäyksessä stylisti puhaltaa föönillä kustakin hiusosiosta lyhyet hiukset pois saadakseen sävyt sulautumaan täydellisesti toisiinsa. Airtouch-tekniikalla on mahdollista luoda todella kaunis lopputulos; täydellisen luonnollisesti ja upean pehmeästi yhteensulautuva värjäys.

Hienoa tässä värjäystekniikassa on se, että se on erittäin armollinen oman tyven kasvulle. Sävyjen sulautuminen on niin pehmeää, ettei tyvikasvusta tarvitse murehtia pitkään aikaan. Alan edelläkävijät ovatkin kutsuneet Airtouch-menetelmää parhaaksi tavaksi oman hiusvärin takaisin kasvattamiseen.

Airtouch-tekniikkaa ei voida toteuttaa ihan kaikenlaisiin hiuksiin, vaan hiusten seassa tulee olla reilusti muuta hiusta lyhyempää hiusta, jotka puhalletaan föönillä pois värjättävistä osioista. Airtouch vie menetelmänä aikaa hieman enemmän kuin muut raidoitustekniikat, joten siihen kannattaa varautua aikaa varatessa. Stylistimme arvioi aina ennen työn aloittamista millä värjäystekniikalla saavutetaan juuri sinun hiuksiisi toivomasi lopputulos. Sinun ei tarvitse aikaa varatessasi tietää onko se perinteinen raidoitus, balayage vai mahdollisesti airtouch.