Logo
julkaistu 28 huhtikuun, 2021 varit,leikkaukset,Blogi,Muuttujat

Muuttujapäivään mukaan hakenut Katri kertoi jo hakemuksessaan, että ei pelkää muutosta ja on avoin kaikenlaisille väreille vaaleanpunaisesta keltaiseen ja lilaan. Katri kertoo pitävänsä värikkäistä hiuksista, ja ne kuvastavat tietyllä tavalla hänen persoonaansa. Hän on sekä introvertti, että ekstorvertti eli ambivertti, ja hän kokee että positiivinen ja energinen ulosanti on ollut hänen tärkeä selviytymiskeino lapsesta saakka. Kotona introvertti puoli saa kuitenkin tulla enemmän esiin ja maanläheiseksi ja hippisieluiseksi keijuksi itseään kuvaileva Katri saa rauhoittua.

Katrin työelämä on hyvin monivivahteinen ja hän kertoo tekevänsä suurinpiirtein kaikkea. Ja siltä se kuulostaakin, kun Katri luettelee työskennelleensä mm. toimistoassistenttina, lastenhoitajana, juristin assistenttina, ja kokemusta löytyy lisäksi tavallisista ravintoloista sekä elämyspaikasta ravintolan puolelta sekä emännöimisestä.

Työ tai läheisten ja ystävien mielipiteet eivät vaikuta Katrin tyyliin tai itsensä ilmaisuun, ja Katrista on ihanaa, että maailma on muuttunut sellaiseksi että ihmisiä kannustetaan värikkäästi erilaisuuteen ja olemaan omia itsejään. Mihinkään muottiin häntä on vaikea laittaa, eikä hän siihen enää suostuisikaan, niin henkisesti kuin työmaailmassakaan. Ihanaa kun ei ole mitään rajoitteita.

Hän kuvailee tyylinsä olleen ennen aika tylsä perustyyli, mutta nykyään hän ostaa kaikki vaatteensa käytettynä ja tyyli on mennyt boheemimmaksi. Mitään tiettyä tarkkaa tyyliä hänellä ei ole, vaan Katri tykkää kokeilla erilaisia juttuja.

Katrin ystävät ja tutut ovat sanoneet häntä kameleontiksi. Joka kerta kun hänet näkee, hän näyttää erilaiselta, oli sitten pitkä tukka auki tai ponnarilla, silmälaseilla tai ilman ja hiusten värin ja vaatteiden vaihdellessa look on aina eri.

Oljesta vaaleanpunaiseksi

Runeberginkadun Stylist Jenny sai Katrin muutospäivänä penkkiinsä. Jenny kertoo, että Katrin hiusten lähtötilanne oli vaalea, omaa tummaa tyveä oli muutamia senttejä, ja pohjana oli aika luonnollinen suomalaiselle tyypillinen oljen värinen sävy.

Jenny teki tyveen sekä latvaan vaalennusta, jonka jälkeen hiukset sävytettiin vaaleanpunaisiksi. Jennylle Katri oli hyvin inspiroiva muuttuja, sillä hänelle sai suunnitella värikästä tukkaa eikä tarvinnut pelätä tuleeko lopputuloksesta liian räikeä, ja Katrin pohjaväri oli hyvin suotuisa aika villeillekin kokeiluille. Kaikista väreistä Jenny päätyi juuri vaaleanpunaiseen siksi, että se sopii Katrin ihonväriin ja korostaa sen heleyttä. Jenny sanoo, että vaaleanpunainen on ylipäätään hyvä hiusväri skandinaaviselle iholle, se on helppo pitää ja se pysyy haalistuessaankin kauniina. Katri kertoo, että hänellä on ennenkin ollut vaaleanpunaiset hiukset, ja tämä väri tuntuu hänelle enemmän omalta kuin tavallinen oljen sävyinen tukka.

Jenny leikkasi Katrille skarpin polkkatukan sekä verho-otsatukan kehystämään kasvoja ja tuomaan keveyttä. Hiusten pääliosaa myös kevennettiin, jotta se ei painuisi alas niin raskaasti. Katri saa laitettua hiuksensa helposti myös kotioloissa ilmakihartimella tai föönillä ja pyöröharjalla.

Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair

Jennyllä on myös hyviä vinkkejä värin ylläpitoon. Tyvi olisi hyvä vaalentaa 4-6 viikon välein, jotta se vaalenisi mahdollisimman tasaisesti. Sentin mittainen tyvikasvu vaalenee kaikkein parhaiten tasaisesti, mutta useamman sentin kasvuun saattaa tulla epätasaisuutta.

Kun hiusta on vaalennettu, niin sen hoito on hyvin tärkeää. Kosteuttavat tuotteet ovat tärkeitä, esimerkiksi O’rightin Bamboo-sarjan shampoo ja hoitoaine ovat ihanan kosteuttavia. Vaalennetulle hiukselle myös rakennepaikkaavat tuotteet kuten esimerkiksi Olaplex- tai K18-hoidot tai proteiinia sisältävät tuotteet ovat hyviä. Vaaleanpunaista väriä tarvitsee myös jaksaa ylläpitää, mutta maltillisesti. Suoravärit ovat tähän tarkoitukseen hyviä, ja vaikka suoraväri näyttää sellaisenaan hurjalta, pieni määrä sekoitettuna puhtaan valkoiseen hoitoaineeseen ja hiuksiin kammattuna saa värin pysymään kauniin raikkaana. Vaaleanpunaisen ylläpidossa on tärkeää käyttää pinkkiä suoraväriä, eikä esimerkiksi lilaa sillä se sisältää sinistä pigmenttiä, jolloin lopputulos on jotain muuta kuin vaaleanpunainen. Oma stylistisi voi auttaa oikean suoravärin valitsemisessa sekä opastaa sen käytössä ja tarvittavan pigmentin määrässä suhteessa hoitoaineeseen. Kevytvärit ja hopeashampoot kannattaaa tällaisen tukan kanssa jättää suosiolla väliin.

 

Katrin hiukset Jenny / Q Hair Runeberginkatu

Meikki Ott / Q Hair Runeberginkatu

Kuvat Sedin ja Liina

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu 8 huhtikuun, 2016 Blogi,hiustrendit,Hiustenhoito,Meikki

Aito granny-hius on aina trendikäs!

julkaistu 1 huhtikuun, 2021 Kampaukset,hiustrendit,Blogi,Trendit

Hiustrendit kevät ja kesä 2021 osa 3

julkaistu 11 lokakuun, 2019 Trendit,varit,hiustrendit,leikkaukset,Blogi

HIUSTRENDIT SYKSY / TALVI 2019 – 2020 OSA 3

julkaistu 17 helmikuun, 2016 Blogi,Miesten hiustrendit,hiustrendit

Miesten hiustrendit 2016