fbpx
Logo
julkaistu 12 huhtikuun, 2024 Uncategorized @fi

Yhteistyössä Aqva Finland kanssa

Kuivat ja katkeilevat hiukset. Hiusväri, joka haalenee pian kampaamokäynnin jälkeen sameaksi ja mattapintaiseksi. Viemäriin valutetut kymmenet hiustenhoitotuotteet, jotka eivät tunnu tehoavan. Moni metsästää kiiltäviä ja hyvinvoivia hiuksia, eikä apua tunnu löytyvän edes laadukkaista hoitotuotteista.

Hiustenhoidon ongelmat eivät useinkaan johdu vääristä tuotteista tai hoidon laiminlyönnistä. Ratkaisu hiushaasteisiin voi löytyä arkisesta asiasta – oman kodin vedenlaadusta.

Moni hiustenhoidon haaste johtuu vesijohtoveden raskasmetalleista ja kemikaaleista

”Yleisesti ajatellaan, että suomalaisen vesijohtoveden laatu on hyvä. Vedessä on kuitenkin aina putkista irtoavia pienhiukkasia ja metalleja sekä usein vedenkäsittelyssä käytettävää klooria ja kalkkia”, AQVA Finlandin asiantuntija Otto Manninen kertoo.

Hiuksiin kertyvät metallit vaikuttavat kokonaisvaltaisesti ihoon, hiuspohjaan ja hiuksiin.

Veden mukana kulkeutuvista pienhiukkasista kärsivä hius on takkuinen, mattapintainen, helposti katkeileva ja liikkumaton. Värjäys- ja vaalennusprosesseissa hiukseen kertyneet metallit voivat muuttaa toivottua väritulosta tai aiheuttaa hiusten katkeilua. Kloori ja kalkki kuivattavat hiuksen lisäksi päänahkaa ja voivat aiheuttaa kuivuuden lisäksi kutinaa ja ihottumaa.

 

Q-hair
Q-hair

”Takkuuntuminen ja katkeilu on tosi yleistä. Hiuksia on vaikea hoitaa kotona, eivätkä hoitotuotteet oikein tunnu toimivan toivotulla tavalla”, kampaaja Siru Reunanen kuvailee asiakkaidensa yleisimpiä hiustenhoidon haasteita.

Helsingin keskustassa, Runeberginkadun The Q Hair Loungessa työskentelevä Siru Reunanen kertoo, että kohtaa työssään päivittäin asiakkaita, joilla on vastaavia haasteita hiustensa kanssa.

“Erityisesti kalkkikertymät kuivattaa ja tekee hiuksesta jäykän. Hiuksesta puuttuu elastisuus ja se murtuu helposti”, Reunanen kuvailee.

”Toinen yleinen ongelma liittyy hiusten väriin: värjätty väri muuttuu nopeasti ja sävy voi olla mattainen.”

Kuulostaako tutulta?

Q-hair
Q-hair

Hiukset: Q Hair Malminrinne, stylisti Leena

Askeleet terveisiin ja hyvinvoiviin hiuksiin – Laita katkeilevat hiukset kuriin ja nopeuta hiustenkasvua

Ensimmäinen askel hyvinvoiviin, terveempiin hiuksiin on poistaa hiukseen veden mukana kertyneet metallit ja muut kemikaalijäämät.

Kampaamoissa tehtävät, kelatoivat detox-hoidot kapseloivat metalli-ioneita. Hoidon yhteydessä raskasmetallit huuhtoutuvat pois hiuksista. Detox-hoitotuotteita myydään kampaamoissa myös kotihoitotuotteina.

”Jos metalleja ja mineraaleja kertyy jokaisella pesulla aina hiukseen lisää, ei detox-hoidosta tietenkään ole pitkäaikaista hyötyä”, Reunanen toteaa.

Seuraava vaihe onkin varmistaa, ettei metalleja ja muita kemikaaleja pääse enää kertymään hiukseen ja hiuspohjaan.

Suihkusuodattimen avulla kodin vedestä voidaan suodattaa pois raskasmetalleja sekä vesijohtoveden puhdistukseen käytettäviä klooria ja kalkkia.

Suihkusuodattimen käyttöönoton jälkeen moni kertoo hiusten tuntuvan ja näyttävän terveemmiltä ja elinvoimaisemmilta. Toiset kokevat myös hiusten kasvun nopeutuvan merkittävästi.

 

”Hoidetumpi hius ei enää murru niin helposti kuin aiemmin. Kun vesi on pehmeämpää ja puhtaampaa, myös kotihoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan hiukseen paremmin”, Siru Reunanen summaa suodatetun veden vaikutuksia.

 

“AQVAn Suomessa valmistama suihkusuodatin on pitkän tutkimus- ja kehitystyön tulos. Suodatusvaiheet on kehitetty optimaaliseksi vähentämään juuri hiuksia ja ihoa kuormittavia epäpuhtauksia”, AQVA Finlandin Otto Manninen kertoo.

 

Suihkusuodatin voidaan asentaa lähes jokaiseen suomalaiseen suihkumalliin, eikä asentamiseen tarvita asiantuntemusta – tai edes työkaluja. AQVA FRESH -suihkusuodatin asennetaan käsin suihkusekoittajan ja letkun väliseen liitokseen. Suodatin voidaan asentaa myös sadevesisuihkuun tai käsisuihkuun.

 

Q-hair
Q-hair

Hiukset: Q Hair Malminrinne, stylisti Mikaela

Suihkusuodattimella vähennät kemikaalikuormaa ja saat avun erityisesti vaaleille ja harmaille hiuksille

Vaaleissa hiuksissa sävymuutokset näkyvät erityisen herkästi. Moni vaalea- tai harmaahiuksinen onkin tottunut käyttämään hopeashampoota osana säännöllisiä hiustenhoidon rutiinejaan. Jos hiukseen on kertynyt runsaasti metalleja ja muuta kemikaalikuormaa, tuotteita joutuu käyttämään runsaalla kädellä – eikä hoitotuote silti pääse vaikuttamaan ja imeytymään hiukseen halutulla tavalla.

“Hiuksiin kertyneet metallit ja mineraalit saattavat vaikuttaa hiuksen sävyyn. Kertymät näkyvät etenkin vaaleissa hiuksissa mattaisen vihertävänä, voimakkaan kellertävänä, tai jopa hieman kuparisena sävynä”, Reunanen kuvailee.

 

Suihkusuodattimen avulla hiustenhoitoon käytettävää kemikaalikuormaa voidaan vähentää. Mitä puhtaammalla vedellä hiuksia pestään, sitä vähemmän sävyä korjaaville ylläpitotuotteille on tarvetta. Sama pätee hopeashampoon lisäksi muihinkin hoitotuotteisiin: terveessä hiuksessa tuotteet vaikuttavat tehokkaammin ja niitä tarvitaan vähemmän.

“Terveessä hiuksessä sävyt voivat pysyä intensiivisenä pidempään, eikä väri muutu hiuksessa ajan saatossa niin radikaalisti”, Reunanen summaa.

 

Q-hair
Q-hair

Terveet, upeat ja elinvoimaiset hiukset – Hanki AQVA FRESH -suihkusuodatin

Suihkusuodattimen avulla edistät hiusten luonnollista kiiltoa ja elinvoimaa vähentämällä altistumista kloorille, raskasmetalleille ja muille veden pienhiukkasille.

Samalla puhtaampi vesi vähentää ihon kuivumista ja ärtymistä ja helpottaa kylpyhuoneen puhtaanapitoa. Hyvästi katkeilevat hiukset, kutiseva iho ja kalkkikertymät kylpyhuoneen nurkissa!

AQVA FRESH on korkealaatuisista materiaaleista Suomessa valmistettu suihkusuodatin, joka on helppo asentaa joka kodin kylpyhuoneeseen. Suihkusuodatin on valmistettu juomakelpoiseksi sertifioidusta muovista, joka on esimerkiksi kromia tai alumiinia turvallisempi materiaali. Suodatinta on saatavilla mustana ja valkoisena.

Suihkusuodattimet löydät kaikista Q Hair -salongeista.

Hiusten vaalentamiskäsittelyistä voit lukea artikkelistamme ”Hiusten vaalentaminen: Tummasta vaaleaan”

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu 15 toukokuun, 2016 Kampaukset,Blogi,leikkaukset,hiustrendit

Neljä tyyliä lyhyeen polkkatukkaan

julkaistu 2 heinäkuun, 2014 Blogi,Pidennykset

Pidennykset kampanjahintaan

julkaistu 26 kesäkuun, 2018 Pidennykset,Blogi

Tubettaja Sara Karoliina Qhairissa

julkaistu 27 maaliskuun, 2017 varit,Blogi,leikkaukset,hiustrendit

Ruusukulta hurmaa hiuksissa!