Logo
julkaistu 7 toukokuun, 2021 hiustrendit,Blogi,Muuttujat,Trendit

Q Hairin muuttujapäivään mukaan lähtenyt Tuoi tai tuttavallisemmin Tuikku pääsi Runeberginkadun Senior Stylist Tiinan tuoliin muuttumaan. Tuikku halusi antaa stylistilleen vapaat kädet ja Tiina oli jo etukäteen hieman suunnittelut, että Tuikulle voitaisiin tehdä digitaalinen permanentti, mikäli hänen hiuslaatunsa olisi siihen sopiva.

Tuikku tekee toimistotyötä, jossa hän ei esimerkiksi tapaa asiakkaita, joten työ ei aiheuta hänelle varsinaisesti ulkonäköpaineita. Tuikku kertoo, ettei ole koskaan oikein kokeillut mitään kovin hulluja tai erikoisia tukkajuttuja, lähinnä värjännyt hiuksiaan suht luonnollisilla väreillä. Pitkät hiukset ovat hänen juttunsa. Tuikun mielestä hänellä ei ole omaa tyyliä, tai jos on, niin se on hänen mielestään tylsä.

Tiina halusi tuoda raikkautta Tuikun hiusväriin, ja sen hän teki muutamilla raidoilla ja samalla häivytettiin vanhan hiusvärin rajaa. Toiveena oli väri, joka kestää aikaa ja hiusten kasvamista, eikä kampaajalla tarvitse käydä joka kuukasi. Kuten Tuikku jo kertoikin, niin pitkät hiukset ovat hänen juttunsa eikä pituudesta viety kuin hieman kuivia latvoja.

Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair

Digitaalisella permanentilla laineikkuutta ja tuuheutta

Uudenlainen, todella trendikäs ns. kuuma permanentti voidaan toteuttaa lasimaiseen ja jäntevään hiukseen. Ihan kaikille se ei siis sovi, joten siitä syystä konsultaatio on tärkeä. Postauksen lopusta voit lukea yleisesti vastauksia permanentteja koskeviin kysymyksiin.

Konsultaatiossa selvitettiin, että Tuikun hiuslaatu on sopiva digitaalisen permanentin tekemiselle. Digipermiksellä haetaan hänen hiuksiinsa laineikkuutta ja tuuheutta sekä muutosta. Ylipäätään tarkoituksena oli saada aikaan look joka kestää aikaa.

Tuikku ei ollut kuullut digitaalisesta permanentista aikaisemmin, eikä hänellä ollutkaan sen suhteen mitään odotuksia. Hänelle jäi päivästä hyvä fiilis ja hän on iloinen kun tukka ei ole enää vain lässähänyt ja roikkuva. Tuikkua oli pitkään jo kiinnostanut tällainen muuttumispäivä, kun oman tyylin löytäminen on ollut niin hukassa. Kotiäidin roolista Tuikku on palannut työelämään noin vuosi sitten ja äitiysloman aikana oma tyyli oli päässyt hieman haalistumaan. Hän alkoikin heti uudet hiukset saatuaan miettimään, että nyt täytyy pyytää siskoa laittamaan ripsetkin kesäkuntoon.

Tiina kertoi, että Tuikun muutosta lähdettiin tekemään kihara edellä ja väriä lähinnä hieman freesattiin. Tiina neuvoi tietenkin Tuikulle myös digitaalisen permanentin oikeasta kotihoidosta. Digipermiksen hoitoon soveltuvat hyvin esimerkiksi label.m:n Curl Define -sarjan tuotteet sekä O’rightin tuotteista kosteuttavat Bamboo-shampoo sekä -hoitoaine ja Curl enhancing cream -kiharavoide.

Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair

Hiukset Tiina / Q Hair Runeberginkatu

Meikki Piritta

Kuvat Sedin ja Liina

Mikä on permanentti?

Permanentti on käsittely, jolla muokataan kemiallisesti hiuksen rakennetta pysyvästi. Permanentti on kolmivaiheinen.

Ensimmäinen vaihe on pehmennys, joka erottaa osan hiuksen rikkisidoksista toisistaan.

Toinen vaihe on muotoilu, jossa käytettävän rullan koko määrää kiharan koon.

Kolmas vaihe on kiinnitys, jolla rikkisidokset linkitetään takaisin yhteen ja muotoillaan halutut kiharat.

Vahingoittaako permanentti hiuksiani?

Stylisti osaa valita hiuksillesi sopivan permanenttimenetelmän sekä oikean vahvuiset kemikaalit, jolloin vahinko on mahdollisimman minimaalista. Ja mitä terveempi hius on ennen permanenttia, sen parempi lopputuloskin on. Tärkeintä mitä voit hiuksillesi permanentin jälkeen tehdä on oikeanlainen kotihoito.

Millaiseen hiukseen digitaalisen permanentin voi tehdä?

Digitaalinen permanentti onnistuu parhaiten jäntevään, lasimaiseen hiukseen. Hiuksessa pitää olla jäntevyyttä, jotta lainemainen kihara pysyy muodossaan.

Millaiselle hiukselle digitaalinen permanentti ei sovellu?

Digitaalinen permanentti ei sovellu hentoihin, ohuisiin hiuksiin sillä ne ovat jo itsessään rakenteeltaan löysiä, eikä kiharasta tule tällöin jäntevää. Hentoihin hiuksiin tehtynä lopputuloksesta saattaa tulla todella loivaa taipuisuutta, mutta emme suosittele digitaalista permanenttia tehtäväksi tällaiseen hiukseen. Digipermis ei myöskään sovellu huonokuntoiselle, tai todella voimakkaasti kemiallisesti käsitellyille hiuksille kuten puhkivaalennetuille, tai hiuksille joille on tehty keratiinihoito/suoristus tai jokin muu kemiallinen suoristus.

Jos klassinen permanentti on epäonnistunut ja siitä on tehty liian tiukkaa kiharaa, sitä voidaan loiventaa digitaalisella permanentilla.

Tarvitsenko konsultaation ensin?

Kyllä. Stylistin tarvitsee nähdä hiuksesi ennen permanentin tekemistä, jotta varmistutaan siitä ovatko hiuksesi laatu oikeanlainen ja ovatko ne siinä kunnossa, että permanentti voidaan tehdä, ja millä tekniikalla se olisi paras tehdä juuri sinulle. Lisäksi voit kertoa toiveistasi ja odotuksistasi ja stylisti osaa myös kertoa mikä on todennäköinen lopputulos.

Voit varata konsultaation soittamalla salonkiin:

Kamppi – Malminrinne  +358925251100
Kamppi – Kauppakeskus – Kortteli  +358931544700
Kamppi – Runeberginkatu  +3589626670
Punavuori – Albertinkatu  +358931577555

Voiko raidoitetuille tai värjätyille hiuksille tehdä permanentin?

Hyväkuntoiselle värjätylle hiukselle permanentti on yleensä mahdollista toteuttaa. Jos hius on huonossa kunnossa, suosittelemme ensiksi tehtäväksi jonkin rikkisidoksia vahvistavan hoidon kuten Olaplex tai K18, jotta hius olisi tarpeeksi hyvässä kunnossa permanenttia varten.

Raidoitettu ja etenkin balayage-tekniikalla raidoitettu hius on siinä mielessä hieman haastava permanentille, että hiuksen pituuksissa on erilaisessa kunnossa olevia kohtia koko hiusten pituuden matkalta. Digitaalinen permanentti mahdollistaa eri vahvuisten aineiden käytön eri kohdissa hiusta, jolloin on helpompi tehdä permanentti klassisesti raidoitettuun tai balayage-tekniikalla raidoitettuun hiukseen.

Millaisia erilaisia permanentteja on olemassa?

Klassinen permanentti on yleensä emäksinen ns. kylmä permanentti, jolla saadaan aikaan sekä pehmeitä laineita, että tiukempia vahvoja kiharoita hiuksen rakenteesta riippuen. Hiukset rullataan permanenttirullille, ja vaikuttavat ainesosat levitetään hiuksiin. Myös kiinnitys tehdään kun hiukset ovat rullattuina rullan ympärille.

Toisenlainen permanentti on digitaalinen permanentti, joka on emäksinen lämpöpermanentti, jossa hiusta pehmennetään ennen kuin se rullataan rullan ympärille, ja hius lämpökäsitellään ennen kuin se kiinnitetään uuteen muotoonsa. Me teemme digitaaliset permanentit japanilaisella Euroopan markkinoille brändätyllä Momoko-merkillä.

Kuinka kauan permanentti pysyy?

Yleisesti voidaan sanoa, että permanentit ovat pysyviä rakennekäsittelyjä. Erittäin löysät laineet kestävät muodossaan n. 3 kuukautta, mutta rakennekäsittely on hiuksessa edelleen olemassa. Kampaajan täytyy ottaa aiemmin tehty permanentti huomioon kun sitä mennään uusimaan, joten muista aina kertoa hiustesi käsittelyhistoriasta mahdollisimman tarkasti. Klassisessa permanentissa saadaan aikaan tiukkaa kiharaa, joka pysyy muodossaan kaikista sitkeimmin, ja se saattaa näkyä hiuksissa jopa vuosia käsittelyn jälkeen kunnes se on kasvanut ns. ulos ja leikattu pois.

Kauanko permanentin tekemisessä kestää?

Riippuu permanenttityypistä, mutta haarukka on tunnista yli neljään tuntiin. Erilaiset tekniikat vievät eri verran aikaa ja lisäksi tarvittavan ajan määrä riippuu hiusten pituudesta ja paksuudesta.

Miten minun tulee hoitaa permanenttiani kotona?

Permanentin hyvänä pysymisen kannalta on tärkeää, että sitä hoidetaan kotona ammattitasoisilla tuotteilla. Oikeanlainen shampoo, hoitoaine sekä muut hoitavat käsittelyt ylläpitävät permanenttikäsitellyn hiuksen terveyttä ja kuntoa. Oikeanlainen muotoilu ja hiusta suojaava tuote auttavat ylläpitämään permanenttia. Riippuen siitä miltä haluat permanenttisi näyttävän, on tarjolla erilaisia seerumeita, kiharavoiteita ja -suihkeita sekä -vaahtoja. Ekologisen O’right-sarjan tuotteista esimerkiksi kosteuttava Bamboo-shampoo, kosteuttava Bamboo-hoitoaine sekä Curl enhancing cream -kiharavoide ovat hyviä kosteuttavia tuotteita kauniin kiharan ylläpitoon. Kaikki permanentatun hiuksen ylläpitoa vaativat asiat käydään myös läpi jo konsultaation aikana. Älä epäröi kysyä mieltäsi askarruttavia asioita.

Mitä tehdä jos en ole varma onko permanentti sopiva minulle?

Ammattilaisen tekemässä konsultaatiossa sinulle selviää se millaisen lopputuloksen tulet permanentissa todennäköisesti saamaan, miten paljon sen hoitamiseen täytyy panostaa aikaa ja kuinka helposti saavutat haluamasi lookin. Konsultaation kautta saat parhaiten selville sopiiko permanentti sinulle ja elämäntyylillesi.

 

Digitaalisen permanentin hinnasto

Hiusten pituus/paksuus   Ohuet   Normaalit   Paksut
               Lyhyet 160€ 180€ 210€
           Puolipitkät 220€ 250€ 280€
               Pitkät 280€ 320€ 370€
         Erittäin pitkät 370€ 390€ 400€

 

Hinta sisältää hoidon kokonaisuudessaan sekä hiusten muotoonleikkauksen.

 

Alla kaksi lisäesimerkkiä millaiseen lopputulokseen voidaan digitaalisen permanentin kanssa päästä.

Q-hair

Tässä digitaalinen permanentti on tehty jäntevään ja lasimaiseen hiukseen, ja lopputulos on ihanteellinen.

Q-hair

Tässä digitaalinen permanentti on tehty paksuun ja jäntevään hiukseen, jossa on luonnostaan taipuisaa sekä suoraa sekaisin, mutta myös karvaisuutta. Digipermis teki kiharoista erotellummat ja hiuksista sileämmät.

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu 14 marraskuun, 2014 varit,leikkaukset,Blogi

Väriä kaamokseen

julkaistu 11 helmikuun, 2019 varit,hiustrendit,Blogi

Hiusväritrendit kevät / kesä 2019

julkaistu 13 heinäkuun, 2018 varit,leikkaukset,Blogi,Muuttujat

Tanssija sai muutoksessa hempeän pastellinväriset hiukset

julkaistu 16 helmikuun, 2021 varit,hiustrendit,leikkaukset,Miesten hiustrendit

Miesmallihaku – Casting call for male models