fbpx
Logo
julkaistu 11 tammikuun, 2024 Uncategorized @fi,Muuttujat,Blogi

Muuttujat Satu ja hänen tyttärensä Susanna saivat nauttia yhteisestä hemmottelupäivästä Q Hairin muuttujapäivillä. Sadun päivästä piti huolen Malminrinteen Junior Stylist Roni, kun taas Susannan uudesta hiustyylistä vastasi Albertinkadun Junior Stylist Elina.

Susanna on turvallisuusalan opiskelija ja hän astuukin pian järjestyksenvalvojan/ vartijan työtehtäviin. Tulevana järjestyksenvalvojana hän joutuu noudattamaan tiettyjä sääntöjä, jotka ohjaavat työvaatetusta, sekä ulkonäköä. Susanna kertookin tatuointihaaveistaan, joita tulevassa työssä ei saisi näkyä. Susannan kuvailee vapaa-ajalla suosivansa rentoa vaatetusta ja neutraaleja värejä, eikä hänen päällänsä näe useasti mitään räikeää asustetta.

Sadun asiantuntija työ puolestaan edellyttää siistiä pukeutumista, joihin ei revityissä farkuissa voi lähteä. Muuten Satu kuvailee vaatetyyliään nuorekkaaksi, sekä trendikkääksi

Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair

Susannan, sekä Sadun hiuksissa on molemmilla nähty monenlaisia eri värejä, sekä tyylejä varsinkin Satu kuvailee hänen hiuskokeilujaan monipuoliseksi.

Vaikka hiuskokeilut voivat olla hauskoja ja tuoda vaihtelua arkeen, tunnustaa Susanna, että joskus hetken mielijohteesta tehdyt päätökset ovat jääneet kaduttamaan. Erityisesti itse värjäämät neon pinkit hiukset olisi voinut jättää väliin, kertoo Susanna. Nykyään Susanna jättää hiustensa värjäämisen, sekä leikkuun ammattilaisille, jotta vältettäisiin myöhemmin kaduttavia hiusmokia.

Toisinkuin Susanna, Satu ei juuri kadu omia hiuskokeilujaan. Hän näkee jokaisen erilaisen kokeilun tuoneen uutta tyyliä tiettyyn elämäntilanteeseen. Ehdoton lemppari Sadun mielestä on kuitenkin ollut vaaleat pitkät hiukset.

Q-hair
Q-hair

Susannan hiusten lähtötilanne ja mihin päädyttiin?

Susannan hiusten lähtötilanne päivän alussa oli Elinan mukaan aiemmin tumman ruskeaksi värjätyt hiukset, joita oli edelliskesänä koitettu värjätä latvasta vaaleaksi. Hiuksiin oli myöskin lisätty kestovärillä tyveen tummempaa väriä. Tästä oli kuitenkin onneksi aikaa sen verran, että Susannan oma väriä oli jo kasvanut tyveltä. Väri olikin jo haalistunut sen verran paljon, että Elinan oli helppo aloittaa hiusten vaalennus, sekä vanhan värin poisto.

Päivä alkoi tummemman värin poistolla Malibun miedolla värinpoistoaineella, jolla saatiin vaalennettua tummaa väriä hiuksesta. Tämä ei kuitenkaan poista väriä kokonaan, jonka takia Elina siirtyikin seuraavaksi vaalentamaan vielä tyven vaalennusvärillä, jotta lopputuloksesta saataisiin mahdollisimman vaalea. Näiden toimenpiteiden jälkeen päästiin itse hiusten vaalennuksen pariin.

Q-hair
Q-hair

Susannan hiuksissa käytettiin useampaa eri raidoitustekniikkaa, jotta hiusten lopputuloksesta saataisiin mahdollisimman vaalea. Työ aloitettiin tupeerausraidoituksella, jossa hiuksista tupeerataan kevyesti hiusten raidoitusosio, jonka jälkeen vaalennetaan jäljelle jäänyt osio. Tällöin tyvi jää pitkäksi ja häivyttyy pehmeästi vaalennettuihin pituuksiin. Elina käytti myöskin Susannan hiuksissa baby lights -raidoitustekniikkaa, joka vaalentaa hiuksia hienovaraisesti ja tuo kauniin elävän, mutta tasaisen vaaleuden kaikkialle hiuksiin.

Leikkauksessa haluttiin pitää hiusten pituus mahdollisimman samana, mutta haluttiin kuitenkin keventää hiusta ja tuoda niihin voluumia. Elina päätyikin leikkaamaan Susannan kasvoilta hiusta reilusti lyhyemmäksi. Hiuksia kerrostettiin hieman tuoden kevennystä hiuksiin – näin saatiin hiusten pituus, kuitenkin pysymään pitkänä.

Q-hair
Q-hair

Elinan stailaus, sekä hoitovinkit Susannan hiuksiin

Elina suosittelee Susannaa käyttämään hiuksissa hoitavia shampoita ja hoitoaineita, jotka pitävät hiukset pehmeinä ja hyvinvoivina. Tehohoidot ja hiusmaskit ovat myöskin tärkeitä, koska ne auttavat pitämään hiukset kosteutettuina ja vahvoina. Vaikka Susannan uutta hiusväriä ei tarvitse erityisemmin ylläpitää, syväpuhdistava shampoo on silti hyvä lisä hiustenhoitorutiineihin. Se pitää tunkkaisen tunteen poissa hiuksista, sekä pitää värin kirkkaana.

Jos tuntuu, että väri lähtee taittumaan liian lämpimäksi niin hopeashampoo tai vaaleiden hiusten värimaski voivat auttaa pitämään halutun sävytasapainon. Tähän voisi olla hyvä esimerkiksi Four Reasonin Toning Treatment sävyssä Pearl. Se on helppokäyttöinen tehohoito vaalennetuille hiuksille, joka levitetään tasaisesti pyyhekuivattuihin hiuksiin, annetaan vaikuttaa ja huuhdellaan pois. Se auttaa pitämään vaalennettujen hiusten sävyn hyvänä ja estää niiden kellastumista. Se sisältää myös kasvipohjaisia proteiineja ja happoja, jotka vahvistavat hiuksiasi ja antavat niille upean kiillon.

Elina kertoo, että Susannan hiuksiin saa todella monipuolisesti tehtyä erilaisia kampauksia, nyt varsinkin, kun hiuksia on leikattu edestä reilusti lyhyemmäksi. Kasvojen lyhyempiä etuhiuksia voi kääntää suoristusraudalla tai kihartimella pois kasvoilta päin ja tuoda niihin täten volyymiä lisää. Tietenkin myös hiusten kihartaminen tai suoristus on aina helppo tapa stailata hiuksia ja tuoda niillä päivään tyyliä.

Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair

Sadun hiusten lähtötilanne ja mihin päädyttiin?

Ronin arvio Sadun hiusten lähtötilanteesta oli seuraava: Aikaisemmin kokonaan vaalennetut hiukset, joiden latvat olivat kuivuneet hiusten värjäämisestä. Sävy vaaleissa hiuksissa oli viileä ja tyvellä näkyikin Sadun omaa väriä, mikä olikin kasvanut edellisen värjäyskerran jälkeen.

Päivän alussa Roni oli suunnitellut Sadun hiuksille jotain lämpimämpää ja mielessä olikin, että viileät värit jätettäisiin tällä kertaa pois. Hän esitteli Sadulle inspiraatio kuvia, suunnitellusta lookista, näissä kuvissa näkyi kauniin ruusunkultainen sävy. Satu ihastui tähän sävymaailmaan heti ja paljasti, ettei ole aiemmin kokeillut kyseistä väriä.

Työ aloitettiin raidoittamalla Sadun hiuksia tiheällä raidoituksella, josta löytyi niin ohutta, kuin paksua raidoitusta. Latvasta puolestaan otettiin reilusti pituutta pois, jotta saatiin hiusten huonot latvat kokonaan pois. Malliksi syntyi pitkä polkkatukka, jota leikattiin kerroksittain tuomaan volyymia, sekä rakennetta hiuksiin. Leikkaukseen päädyttiin, koska Roni halusi luoda rennon, mutta huolitellun mallin, jota on helppo kotona stailata tai olla laittamatta ja se silti näyttää kauniilta.

Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair

Hiusten hoito, sekä stailausvinkit Sadulle

Hiusten värin ylläpitämiseen Roni suosittelee käyttämään Colour Treatment suoravärimaskia sävyssä Rose Gold. Se on sävyttävä tehohoito värjätyille hiuksille, joka ylläpitää hiustesi sävyä ja tuo niihin ruusunkultaista vivahdetta. Tuotetta laitetaan pyyhekuivattuihin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa noin 5–10 min riippuen halutusta lopputuloksesta. Hiusten hoitoon puolestaan Roni suosittelee käyttämään K 18 hiusmaskia, joka vahvistaa ja ravitsee hiusta, sekä helpottaa niiden käsittelyä. Ennen K 18 hiusmaskin käyttöä pese hiukset ainoastaan shampoolla jätä hoitoaineen käyttö pois. Pesun jälkeen tuote levitetään pyyhekuivattuihin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa noin 5 min, jonka jälkeen tuote jätetään hiuksiin – sitä ei siis huuhdella pois!

Q-hair
Q-hair

Ronin mukaan tämä hiustyyli on täydellinen valinta trendikkäille ihmisille, jotka haluavat helpon, mutta tyylikkään lopputuloksen. Hiusten sävy sopii monelle vaaleahiuksiselle ihmiselle, koska sävy on todella pehmeä ja neutraali. Sävyn valinta ei ole myöskään lopullinen; se on helposti muunneltavissa ja muokattavissa toiveiden mukaan. Trendikäs hiustyyli on paitsi helppohoitoinen myös mahdollisuus leikitellä ja löytää juuri se oikea ilme omiin hiuksiin.

Stailausvinkeiksi Roni kehottaa testaamaan rohkeasti vähän kaikkea, sillä tämä hiusmalli antaa mahdollisuuden monenlaiseen ilmaisuun. Hiuksiin voi luoda erilaisia kampauksia kokeilemalla erilaisia kiharoita, suoria linjoja tai vaihtelemalla jakauksia oman mielensä mukaan. Kannattaa kuitenkin käyttää joitakin muotoilutuotteita, kun hiuksia stailaa niin saadaan kampaukset pysymään hyvin päivässä mukana.

Päivän fiilikset

Susanna ja Satu olivat yhtä mieltä siitä, että päivä oli ollut pitkä ja tuli istuttua paljon, mutta lopputulos oli ehdottomasti kaiken sen istumisen arvoinen. Susanna oli positiivisesti yllättynyt siitä, miten hieno muutos oli saatu aikaan yhden päivän aikana.

Satu puolestaan piti siitä, että hiusten uusi sävy ei ollut liian vaalea. Hän piti myös siitä, miten uusi hiustensävy toi värin hänen kasvoilleen takaisin. Molemmat olivat todella tyytyväisiä hiustensa lopputuloksesta ja luottavaisia siihen, että ystävät ja lähipiiri tulevat antamaan positiivista palautetta uudesta ilmeestä.

Susannan hiukset: Albertinkadun Junior Stylist Elina

Sadun hiukset: Malminrinteen Junior Stylist Roni

Kuvat: Liina ja Sedin

Meikit: Jenni

Q-hair
Q-hair

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu 22 maaliskuun, 2013 Blogi

Lyhyet hiukset kautta aikojen

julkaistu 19 helmikuun, 2015 Kampaukset,Blogi,leikkaukset,hiustrendit

Hiustrendit kevät / kesä 2015

julkaistu 25 marraskuun, 2019 Muuttujat,Blogi,leikkaukset,varit

Kilpailun voittajien muutospäivä Malminrinteellä

julkaistu 29 maaliskuun, 2013 Blogi

Urbaani liukuvärjäys