Logo
julkaistu kesäkuu 9, 2021 varit,leikkaukset,Muuttujat,Tiimi

21-vuotiaan opiskelijan Tuulin hiukset olivat saaneet kasvaa rauhassa omaan väriin jo hetken aikaa. Hän oli värjännyt hiuksiaan viimeksi vuonna 2015, ja ennen oman värin kasvatusta hänellä on ollut platinablondit ja pinkitkin hiukset, sekä joskus lilat latvat. Tuuli kertoo, että matkailualan opinnot ovat hieman haastavia poikkeusaikana, sillä kaikki kivat tapahtumat on peruttu eikä hän pääse ensimmäisen vuoden opiskelijana tapaamaan opiskelukavereitaankaan. Samasta syystä myös meikkaaminen ja laittautuminen on jäänyt vähemmälle. Tuuli tykkäsi ennen meikata paljon, mutta nykyään käytössä ovat lähinnä enää ripsari ja kulmageeli.

Q-hair

Metallin jäämät hiuksissa

Runeberginkadun Style Director Siru huomasi jo heti alkuun, että Tuulin hiuksissa on metallijäämiä. Tuulin käsittelemättömät hiukset ovat hieman kovan tuntuiset ja sameat, eivätkä ne ole liikkuvaiset sillä tavalla kuin hius yleensä liikkuu. Hius myös tuoksuu metalliselta. Tuuli kertoo hiusten takkuuntuvan todella helposti, jopa ihan paitaa pukiessa.

Hiuksemme altistuvat jatkuvasti erilaisille hapettaville aineille, ja jo pelkästään meitä ympäröivä ilma sekä hanavesi voivat sisältää hiukselle vahingollisia mineraaleja ja metalleja. Hiukseen jääneet metallit voivat vaikeuttaa esimerkiksi värin tarttumista sekä aiheuttaa ikäviä kemiallisia reaktioita värjäyksen tai vaalennuksen yhteydessä. Etenkin vaaleissa hiuksissa metalli saattaa näkyä hyvinkin selvästi vihreänä sävynä.

Jos metallia on päässyt hiukseen, tarvitaan erityinen metallinpoistopesu. Siru teki Tuulille Malibu C -metallinpoistopesun, joka poistaa metalleja hiuksista hellävaraisesti. Hanaveden kautta tulevaa metallia ja muita haitallisia aineita kuten kalkkia tai ruostetta on mahdollista suodattaa suihkuun asennettavalla AQVA-suihkusuodattimella, ja suodattimella ongelman uusiutumista voi hyvin ehkäistä. Metallinpoiston jälkeen Tuuli huomaa eron itsekin, hius on selvästi kirkastunut ja se tuntuu paljon pehmeämmältä eikä mene takkuun.

Tuuli toivoi hiusten säilyvän pitkinä, ja Siru leikkasi hänelle kerroksia, joita edellinen kampaaja ei ollut pyynnöistä huolimatta leikannut. Tuuli käy kampaajalla harvakseltaan, ja edellisestä kerrasta oli vierähtänyt puolisen vuotta. Siru pyrkikin tekemään hänelle värin ja mallin joka ei vaadi kampaamokäyntejä 4 viikon välein. Väristä tehtiin aiempaa lämpimämpi. Tuulin hiuksissa oli ylikasvanutta otsatukkaa josta Siru haki mittaa ja rakennetta hiusmalliin. Tuuli kertoo, ettei hänellä ole niin selkeää omaa tyyliä enää. Hän pitää monenlaisista jutuista ja vaihtelee tyyliään tilanteen, vuodenajan sekä hieman sen mukaan kenen seurassa on. Tuuli haluaisi opetella myös laittamaan hiuksiaan, sillä hän ei ole koskaan esimerkiksi kihartanut niitä itse. Siru neuvoo, että puikkokiharrin voisi olla helpoin kotikäyttöön sillä se ei vaadi niin paljoa tekniikkaa.

Lopputulos on kaunis ja Tuuli on itsekin tyytyväinen hiuksiinsa.

Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair
Q-hair

Hiukset Siru / Q Hair Runeberginkatu

Meikki Inka / Q Hair Albertinkatu

Kuvat Sedin ja Liina

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu huhtikuu 8, 2016 hiustrendit,Blogi,Hiustenhoito,Meikki

Aito granny-hius on aina trendikäs!

 • 0
 • 0
 • Share

julkaistu marraskuu 27, 2020 varit,leikkaukset,Muuttujat

Ranskattaren elegantti polkka

 • +2
 • 0
 • Share

julkaistu helmikuu 6, 2017 Blogi,Hiustenhoito,Meikkitrendit,Trendit

Kevät / Kesä 2017 Meikkitrendit

 • 0
 • 0
 • Share

julkaistu marraskuu 14, 2014 varit,leikkaukset,Blogi

Väriä kaamokseen

 • +1
 • 0
 • Share