Äitienpäivä on pian täällä ja Q tiimiläiset hemmottelivat omia äitejään ja laittoivat näiden hiukset kauniiksi äitienpäiväkekkereitä varten. Kahvihetken kruunasi visualistimme Annan leipoma hurmaava nakukakku, jonka ohjeen löydät postauksen lopusta.
Oman äidin, mummin tai muun elämäsi tärkeän ihmisen hemmottelua varten Q Hairin lahjakortti on ihana lahjaidea! Voit tilata lahjakortin tästä.
Annan raikas sitruunainen nakukakku
Gluteeniton Devil’s Cake kakkupohja:
1dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
2dl tummaa muscovadosokeria
2,5 dl vettä
125g pehmeää voita
1,75 dl sokeria
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl vanilja-aromia/uutetta
2 kananmunaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa ⌀ 20cm kakkuvuoka tai irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele.
Sekoita gluteeniton jauhoseos, leivinjauhe sekä ruokasooda kulhossa ja laita sivuun.
Kiehauta vesi ja sekoita muscovadosokerin sekä kaakaojauheen kanssa ja laita sivuun.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää vaniljauute ja yksi kananmuna sekä heti perään osa jauhoista koko ajan vatkaten. Lisää toinen kananmuna ja loput jauhoista vähitellen, kevyesti samalla vatkaten. Sekoita kaakaoseos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 50-60 min. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja kakun täyttämistä.
Sitruunamousse:
200g mascarponea
2,5 dl kermaa
½-1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
2-4 rkl lemon curdia
½ dl sitruunamehua
4 liivatelehteä
Valmista täyte mielellään jo tarjoilua edeltävä päivänä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 min. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Vaahdota kerma ja lisää mascarpone, sokerit ja lemon curd vaahdon joukkoon. Voit sekoittaa koko ajan sähkövatkaimella. Lisää lopuksi liivateseos ohuena nauhana sekaan.
Leikkaa seuraavaksi jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan esim. leipäveitsellä. Täytä kakun kaikki kerrokset sitruunamoussella. Täyte saa pursuta reunoilta. Kakun kannattaa antaa hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku tarjoilupäivänä erilaisilla marjoilla.
Kiitos
Annukka & Marileena
Jenny & Tuire
Sedin & Mirsada
Maria & Ea
Marileenan meikki Annukka Immonen
Tuiren ja Mirsadan meikit Jannica Stelander
Paperikukat LanArt Paper Flowers
Pöydän stailaus Anna Päivinen
Kuvat Liina Caselius
julkaistu 7 lokakuun, 2014 Blogi,Kampaukset,hiustrendit
julkaistu 4 toukokuun, 2016 hiustrendit,Blogi,Kampaukset,Meikki
julkaistu 4 elokuun, 2023 hiustrendit,Blogi,Yleinen,Hiustenhoito
julkaistu 14 toukokuun, 2021 varit,leikkaukset,Blogi,Muuttujat