Logo
julkaistu 16 kesäkuun, 2020 varit,leikkaukset,Blogi,Muuttujat

Niia on uuden edessä ja haluaa lähteä avoimin mielin uudenlaiseen elämänvaiheeseen, kun yläaste päättyy ja jatko-opinnot kutsuvat. Mikä onkaan parempi tapa lähteä eteenpäin kuin uusilla, upeilla hiuksilla; niitä suurempaa kohotusta itsevarmuudelle ei olekaan. Niian omat hiukset ovat paksut, pitkät sekä suorat. Hänellä on pohjalla kotivärjäyksiä ja leikkauksestakin on kulunut aikaa. Hiukset ovat pysyneet aina melko samanlaisina, siksi muutos on toivottu. Nyt on siis juuri oikea aika muutospäivälle.

Q-hair

Prosessin aluksi senior stylist Tynius kuvaili hiuksia sanalla ”seepra.” Hiuksissa oli kotivärjäyksen tuloksena monia erilaisia sävyjä pystysuunnassa katsottuna, mikä ei ole ideaali. Tavoitteena oli siis päästä eroon kotivärjäysten tuomasta ”sekamelskasta” ja lähteä kohti kirkasta ja luonnollista lopputulosta.

Q-hair

Värissä tavoiteltiin erityisesti kirkkautta ja luonnollisuutta, mikä saatiin luotua vaaleilla raidoilla. Prosessi alkoikin hiusten raidoittamisella, ehkä hieman yllättäen. Herää kysymys, voiko raitoja korjata raidoilla? Raoidoitustekniikalla epätasainen vanha väri saatiin kesytettyä ja loihdittua tilalle elävä, kirkas ja luonnollinen lopputulos.
Raitojen lisäksi hiuksiin tehtiin niin kutsuttu ”root shadowing” värjäys, jossa tyveä tummennetaan. Se luo tyven ja pituuden välille kontrastin.

Q-hair
Q-hair

Koska hiukset ovat kovin paksut ja sitä myöten taipumattomat, niitä haluttiin keventää leikkauksen avulla. Leikkauksen tavoitteena oli luoda hiuksiin liikkuvuutta ja keveyttä, jota niissä ennen muutosta ei ollut lainkaan. Paksuutensa vuoksi hiuksia on ollut vaikea muotoilla. Kampausten tekeminen on ollut erityisen vaikeaa, samoin esimerkiksi hiusten kihartaminen. Niian toiveena olikin saada hiuksiinsa leikkaus, joka mahdollistaisi hiusten monipuolisen muotoilun ja kampaukset. Tämä saatiin aikaan leikkaamalla pituuteen rikkonaisuutta ja kerroksellisuutta. Radikaali muutos pituudessa oli tervetullut muutos, sillä nyt hiukset näyttävät raikkaammilta ja eloisammilta.

Q-hair
Q-hair

Lopputulos on siis täysin erilainen kuin mistä lähdettiin; hiukset ovat nyt eloisammat, väri on tasaisempi ja kaoottisuudesta on päästy eroon. Lisäksi hiuksissa on eloisuutta ja keveyttä, jollaista lähtötilanteessa ei ollut havaittavissa.
Nea aloittaa opinnot syksyllä Kampaamokoulu Unikassa. Uudella hiuslookilla sopii hyvin lähteä alan opintoihin.

Q-hair

Niian hiukset Tynius / Q Hair Albertinkatu

Meikki Piritta Hirvanen

Kuvat Sedin Klapuh ja Liina Caselius

 

 

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu 17 maaliskuun, 2014 hiustrendit,Blogi,Blogi,hiustrendit,Blogi

Hiustrendit kevät / kesä 2014

julkaistu 4 helmikuun, 2019 Kampaukset

Hiustrendit kevät / kesä 2019

julkaistu 30 kesäkuun, 2020 Hiustenhoito,Tuotteet,Blogi

Protein Spray label.m kuukauden tuote!

julkaistu 22 toukokuun, 2018 varit,varit,leikkaukset

Muutos väsyneestä kotiäidistä räväkäksi rokkimimmiksi!