Logo
julkaistu toukokuu 31, 2014 hiustrendit,Blogi,Miesten hiustrendit

Pompadour on kaikkien aikojen klassisin kampausmalli, ja se on itseasiassa alunperin naisten suosima kampausmalli aina ensimmäiseen maailmansotaan saakka. Kampaus on saanut nimensä kuningas Ludvig XV:n rouvan, Madame de Pompadour mukaan.

1950-luvulla pompadour kampaus oli Elviksen klassikko lookki ja siitä alkaen hiustyyliä on kutsuttu myös rokkabilly lookiksi.

Pompadour-tyyli ei ole pysynyt samana vuosikymmeniä vaan siitä on kehittynyt erilaisia variaatioita, joista löytyy jokaiselle miehelle toimiva hänen tyyliään ja kasvonpiirteitään kunniottava versio. Pompadour tyyli on miesten keskuudessa nyt ehdottomasti suosituin ja yleisin hiustyyli ja se sopii kaikenikäisille miehille. Leikkaustapaa varioimalla saadaan kampaus sopimaan omaan tyyliin, elämäntapaan ja ammattiin.

Pompadour on ollut muodissa nyt jo muutaman vuoden ajan. Todelliseksi ilmiöksi tyyli nousi viime vuoden lopulla kun ”Fashion Beans” valitsi Justin Timberlaken  parhaiten pukeutuvaksi mieheksi ja T-Magazine kuvasi editorial kuvat Justinista erittäin tyylikkäässä pompadourissa.

Tämän seurauksena tyylikkäät miehet ympäri maailman halusivat tämän klassisen kampauksen nykyaikaisella päivityksellä, jossa sivut ovat lyhyet ja pituutta on jätetty reilusti päälle.

pompatim
KLASSINEN POMPADOUR

Klassisessa pompadour-leikkauksessa sivut ovat lyhyet, mutta ei koskaan niin lyhyet että päänahka paistaisi läpi. Tämä tyyli korostaa myös partaa ja antaa sille tuuheamman vaikutelman. Tyyli onkin monien maskuliinisuuttaan korostavien suosiossa.

Pidemmät muotoiltavissa olevat sivut sopivat hyvin useimmille kasvojen piirteille, erityisesti pitkäkasvoille koska se luo tasapainoa pääliosan ja sivujen suhteen.

Ajattomamman hieman kulmikkaan lopputuloksen saa lyhentämällä sivuja hieman.

pompaclassic

MODERNI POMPADOUR

Moderni versio pompadourista on kokonaan häivytetyt sivut jotka pitenevät pään kruunualuetta kohden. Päälaella olevat pitkät hiukset voidaan leikata yhdistämällä ne sivuihin tai ne voidaan jättää kokonaan yhdistämättä siten että ne roikkuvat lyhyiden sivujen päällä kuten undercut malleissa.

Valittaessa sopivaa vaihtoehtoa pompadourille on otettava huomioon kasvojen piirteet ja pään muoto. Pääsääntöisesti voidaan sanoa että pyöreäkasvoiselle kannattaa leikata lyhyemmät sivut ja kapeakasvoiselle jättää hieman enemmän pituutta sivuille. Sinulle parhaiten sopivan tyylin löydät konsultoimalla ammattilaisen hiusmuotoilijan kanssa.

pompamod

Monet maailmanluokan tähdet ovat viime vuosina leikanneet itselleen täydellisen pompadourin. Kukin heistä on valinnut omaa personallisuuttaan, hiustyyppiänsä ja kasvojenpiirteitä korostavan mallin jolloin lopputulos näyttää hyvinkin erilaiselta, mikä todistaa kuinka monipuolinen leikkaus pompadour todella on.

pompafamous

 VIIMEINEN SANA

Siinäpä se, ajaton ja äärettömän muuntautumiskykyinen miesten leikkaus, joka varmasti tulee yhä vain kasvattamaan suosiotaan vuonna 2014.

Jos tästä tyylistä jotain negatiivista haluaa etsiä niin se on tyylin ylläpidon vaatima työmäärä. Hiusten viimeistely ottaa oman aikansa joka aamu ja sitä varten on hankittava oikeat muotoilu- ja viimeistelytuotteet. Jotta lookki pysyy särmänä kannattaa sivut ja rajat trimmata 2-3 viikon välein.

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu maaliskuu 5, 2021 varit,leikkaukset,Blogi,Meikki,Muuttujat

Saran hiuksista tehtiin kauniin kuparinruskeat ja leikattiin long bob

 • 0
 • 0
 • Share

julkaistu lokakuu 29, 2018 varit,hiustrendit,leikkaukset,Blogi,Meikki

Aina ajankohtainen polkkatukka

 • +3
 • 0
 • Share

julkaistu kesäkuu 30, 2020 Blogi,Hiustenhoito,Tuotteet

Protein Spray label.m kuukauden tuote!

 • 0
 • 0
 • Share

julkaistu helmikuu 3, 2016 varit,hiustrendit,leikkaukset,Blogi,Kampaukset

Kevään ja kesän 2016 hiustrendit

 • 0
 • 0
 • Share