Logo
julkaistu helmikuu 2, 2018 Blogi,Miesten hiustrendit,Trendit

Kasvojen piirteisiin sopivan hiustyylin valinta.

Miehille, kuten myös naisille, sopivan hiustyylin valintaan vaikuttava olennainen seikka on kantajan kasvonpiirteet.

Kasvonpiirteet kategorisoidaan kuuteen erimuotoiseen luokkaan. Mikäli et heti itse tunnista mihin luokkaan kasvonpiirteesi kuuluvat, niin se määrittyy otsan, poskipäiden, leukalinjan ja kasvojen pituuden mittasuhteiden perusteella. Kokenut ammattilainen näkee heti em. piirteiden suhteen ja osaa kategorisoida kasvot yhteen luokista ja siten tarjota juuri sinun kasvonpiirteille sopivia hiusmallivaihtoehtoja.

PrintOVAALIT KASVOT

Tätä kasvonpiirrettä ei useinkaan pidetä kaikista maskuliinisimpana, mutta se on hiustyylin kannalta erittäin otollinen. Kasvot ovat symmetriset ja mittasuhteet kasvoissa otolliset. Tämän vuoksi melkeinpä mikä tahansa hiusmalli sopii näihin kasvoihin kun muistetaan muutama seikka.

Hiukset tulee viimeistellä niin että ne eivät ole otsalla.

Hiuksiin tulee tuoda volyymiä ja hieman kulmikkuutta viimeistelyssä. Tähän on lukuisia muotoilutuotteita riippuen hiusten pituudesta jolla se saadaan aikaan helposti.

ovalhairstyles

Print

NELIÖT KASVOT

Neliskanttista kasvomallia on yleisesti pidetty maskuliinisimpana kasvonpiirteenä miehillä.

Tähän kasvonpiirteeseen sopii pääsääntöisesti myös useampia tyylejä erittäin lyhyistä pidempiin hiusmalleihin – aina siilimalleista, otsiksiin ja pompaduureihin.

Monesti tähän kasvomalliin suositaan myös lyhyttä sänkeä pehmentämään kovia leukalinjoja.

squarehairstyles

Print

SUORAKULMIO

Kasvomalleista kaikkein pitkulaisin edellyttää että hiusmalli valitaan siten että se ei kororosta kasvojen pitkulaisuutta, eikä ainakaan lisää vaikutelmaa pitkistä kasvoista.

Mikäli päälliosaan halutaan jättää pituutta ei sivuja tule leikata liian lyhyiksi, se saisi kasvot näyttämään vieläkin pidemmiltä kuin ovat.

Monesti tähän kasvomalliin suositaan hiusmalleja joissa hiukset viimeistellään sivuille ja/tai otsalle tuomaan leveyttä kasvoihin.

SUORAKULMIO

Print

PYÖREÄT KASVOT

Pyöreät kasvot kaipaavat kaveriksi hiusmallia joilla kasvonpiirteisiin saadaan luotua illuusio terävämmistä muodoista. Tämä onnistuu luomalla kulmikkuutta pääliosan ja sivujen väliin. Esimerkiksi klassinen pompaudur tai suoraksi / litteäksi viimeistelty on hyvin toimiva malli pyöreisiin kasvoihin.

roundhairstyles

Print

TIMANTTIKASVOT

Ovat kapeat leuasta ja otsasta ja leveät poskipäistä. Tähän kasvomalliin sopivat hiustyylit tuovat vaikutelman leveämmästä otsasta ja leuasta. Erityisesti otsahiukset ja pidemmät mallit joissa hiukset voidaan viimeistellä korvien taakse toimivat tähän kasvomalliin hyvin.

Hyvin lyhyitä sivuja ei suosita tähän kasvomalliin, koska poskipäiden suhteellinen leveys yhdistettynä lyhyisiin sivuihin saa korvat näyttämään suhteettoman isoilta.

Pehmeälinjaiset leikkaukset ovat ehdottomasti toimivampi vaihtoehto kuin kulmikkaat leikkaukset. Sivujakaukset ja sivuheittarit tuovat kasvojenpiirteisiin sen kaipaamaa pehmeyttä. Pidemmällä sivulle viimeistellyllä otsiksella saat kasvoille aikaan varjon joka saa illuusion isommasta laukaluusta.

diamondhairstyles

Tässä artikkelissa kerroimme kasvojen piirteiden vaikutuksen parturoinnin näkökulmasta. Muihin miesten hiusmalleihin tulossa pian oma artikkeli.

Q Hairissa tarjoamme ammattitaitoista parturointia joka tehdään kiireettömästi. Varaamme parturointipalveluihin aina tunnin ja tarvittaessa pidemmänkin ajan. Mikäli toivot muutosta omaan hiustyyliisi saat Q Hairista vahvan ammattilaisen näkemyksen ja osaamisen. Saapuessasi esitä rohkeasti mietteesi villemmistäkin ajatuksistasi mahdolliseksi hiustyylillesi joista tykkäisit.

Mies – Tervetuloa Q Hairiin! Ajanvaraukset tästä

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu lokakuu 7, 2014 hiustrendit,Blogi,Kampaukset

Kuvaukset – Behind The Shadows

 • 0
 • 0
 • Share

julkaistu toukokuu 22, 2018 varit,leikkaukset,Blogi

Muutos väsyneestä kotiäidistä räväkäksi rokkimimmiksi!

 • 0
 • 0
 • Share

julkaistu marraskuu 12, 2018 varit,hiustrendit,leikkaukset,Blogi

Face Framing -värjäystekniikka

 • 0
 • 0
 • Share

julkaistu tammikuu 14, 2019 varit,Blogi,Pidennykset,Muuttujat

Aurora -elokuvan päätähden raju muodonmuutos

 • +1
 • 1
 • Share