Logo
julkaistu 17 helmikuun, 2020 Trendit,hiustrendit,Kampaukset,leikkaukset

Muotinäytökset tarjosivat loistavan valikoiman kevään ja kesän 2020 hiustrendeistä. Niistä on jälleen kerran helppo soveltaa juuri sinulle sopiva tyyli. Trendit on helppo jakaa kahteen pääluokkaan, vaikka niitä oli monia erilaisia.

Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat siistit ja tyylikkäät lookit. Niitä suosivat tyyliniekat, jotka pitävät virheettömistä ja sileistä hiuksista. Tämän luokan lookit pitivät sisällään niin nutturat, letit kuin yksinkertaiset taakse kammatut hiukset.

Toinen kategoria on täysin päinvastainen verrattuna edelliseen. Kyseessä on villit ja vallattomat hiukset, jotka luottavat luonnolliseen rakenteeseen ja volyymiin, draamaa unohtamatta.

Näiden kahden eniten nähdyn tyylin lisäksi nähtiin näytösten mallien hiuksissa simppeleitä laineita, suoria jakauksia sekä veistoksellisia Avant Garde -lookkeja.

1. Polkkatukka

Hiusten lyhentäminen kesäksi ei tarkoita välttämättä sitä, että pitää leikata tukka ihan lyhyeksi. Näytösten lavoilla näkyi paljon tyylikkäitä polkkahiuksia ja polkka onkin tämän sesongin ykkösjuttu. Muutama supermalli oli juuri leikkauttanut hiuksensa polkaksi, mukaan lukien Kaia Gerber ja Bella Hadid. Cara Taylorilla nähty keskipitkä, tyylikäs polkkatukka voisi ehdottomasti olla inspiraatio kenelle tahansa, joka haluaa leikata hiuksensa lyhyemmäksi mutta ei liian lyhyeksi.

Q-hair

2. Kevyt föönaus

Kevyesti kiharainen föönaus on ajaton ja näyttää hyvältä vaikka joka päivä. Siksi tämä look on listattu jo kakkoseksi. Célinen näytöksen stylistit olivat esimerkiksi kuivanneet mallien hiukset hellävaraisesti niin, että ne jäivät kauniin luonnollisiksi. Hiukset oli myös muotoiltu hyvin hellävaraisesti. Useimpien pitkähiuksisten mallien hiukset olivat näytöksissä kevyesti föönattuja ja simppelisti keskijakauksella.

Q-hair

3. Keskijakaus

Moni luuli jo, että keskijakaus olisi mennyt trendi, mutta tämä 70-luvun pakkomielle on kevään ja kesän 2020 yksi suurimmista hiustrendeistä. Näin oli myös Alberta Ferrettin näytöksessä, jossa myös vaatteet olivat voimakkaasti 70-luvun inspiroimia. Näytöksen mallien hiukset heiluivat luonnollisen pehmeästi ja ne oli jaettu yksinkertaiselle keskijakaukselle. Vastaavanlainen tyylivalinta oli tehty Saint Laurentin näytöksessä. Burberryn mallien hiukset olivat piikkisuorat, ja jakaus niin ikään keskiosassa.

Q-hair

4. Sivuheitto

Tämä lookki vaatii käyttäjältään draaman tajua. Mitä enemmän sinulla on hiuksia, niin sitä enemmän saat volyymia sivuheittoon, luonnollisesti. Tämä on ajaton muotoiluvaihtoehto, joka oli voimakkaasti esillä kevään 2020 trendeissä. Muun muassa Balmain luotti tähän tyyliin, ja heidän näytöksessään voimakas ja seksikäs sivuheitto oli myös kiharrettu laineille. Marques’Almeidan näytöksessä mallien hiukset olivat pyyhkäisty sivulle niin dramaattisesti, että heidän kasvonsa olivat puoliksi hiusten peitossa.

Q-hair

5. Sivujakaus

Onko mitään hienostuneempaa trendiä kuin hiukset, joihin on tehty sivujakaus? Hiusmuotoilijat olivat tehneet tämän todella moniin kevään ja kesän 2020 näytösten mallien hiuksiin, kampauksesta riippumatta. Salvatore Ferragamon näytöksessä oli muutamakin erilainen kampaus, mutta yksi niistä oli jopa hieman sotkuinen sivujakaus, joka tukeutui mallin oman hiuksen rakenteen tuomaan volyymiin. Jason Wun malleilla oli ihastuttava lookki, jossa poninhäntä oli vedetty tiukasti taakse kiinni ja sivulle oli tehty skarppi jakaus. Näiden lisäksi myös Hermes, Prada ja Etro luottivat sivujakaukseen.

Q-hair

6. Huolettomat palmikot

Vuoden 2020 kevään sekä kesän hiustrendit osoittivat, että ei ole olemassa väärää tapaa tehdä palmikkoja, mutta nämä huolettomat palmikot nousivat suosikiksi. Kevään Alice + Olivia kokoelman boho-tyyliin sopivat loistavasti vapaana olevat kiharat hiukset, joissa oli muutamia lettejä siellä täällä. Letteihin pujotetut laventelinoksat toivat väriä ja taivaallista tuoksua, ja tekivät leteistä näyttävät. Christian Diorin palmikot olivat hiukan yhtenäisempiä mutta erittäin ainutlaatuisia. Paksut, maalaismaiset palmikot alkoivat keskeltä jakausta, molemmin puolin ja toivat malleille ikään kuin kehykset kasvoille.

Q-hair

7. Osittaiset kampaukset

Tänä keväänä nähdään paljon kampauksia, joissa pohjat ovat hyvin luonnollisia, joko luonnonkiharoita tai suoria hiuksia, mallien oman hiustyypin mukaan. Hiusstylistit ovat käyttäneet luovuuttaan ja kiepauttaneet osittaisen nutturan, mihin se nyt on parhaiten heidän mielestään istunut. Tämä tyyli on helppo toteuttaa nopeasti vaikka aamulla kiireessä.  Anna Sui toteutti tätä näytöksessään. Osalla malleista oli oma luonnonkihara ja osalla suorat hiukset, yhteinen tekijä oli ylhäälle päälaelle tehdyt nutturat, loput hiuksista olivat valtoimenaan. Miu Miu oli valinnut kiharatukkaisia malleja ja kiinnittänyt osan hiuksista hattaraksi pään päälle. Loput hiuksista oli kiinnitetty pinneillä pysymään takana.

Q-hair

8. Wet look tvistillä

Wet look on yksi näytöslavojen klassikoista, niin myös vuonna 2020. Siinä hiukset eivät ole varsinaisesti märät, vaan ne on kostutettu käyttäen geeliä tai muotovaahtoa. Tänä vuonna hiukset ovat geelattu ja kammattu taakse vain edestä, loput hiukset ovat takana valtoimenaan kuten LaQuan Smithin ja Salvatore Ferragamon näytöksissä.

Q-hair

9. Tiukka niskaletti

Jos pidät niukasta ja virheettömästä lookista, niin tämä tyyli on sinulle sopiva. Hiukset voi sitoa taakse, vaikka nahkanarulla hyvin tiukasti ja melkein alas asti. Christopher Kanen mallien hiukset olivat vedetty hiusgeelillä siististi taakse ja lopuksi hyvin alhaalla olevalle poninhännälle. Vastaavanlaisia lookkeja oli niin Chalayanilla kuin Carolina Herreralla.

Q-hair

10. Sileät nutturat

Mikään sesonki ei ole täydellinen ilman malleja, joille on tehty ballerinamainen nuttura näytöksissä. Victoria Beckham teki näin, ja hänen näytöksessään nutturat olivat hyvin sileitä ja jakaus oli tehty moitteettomasti sivulle. Moschinon hiusstylistit olivat pitäneet hauskaa suunnitellessaan näytöstä. Heidän malliensa hiukset oli vedetty tiukasti nutturalle taakse ja lopuksi hiuksiin oli sudittu maalia sinne tänne. Elegantteja nutturoita näkyi niin Osmanin kuin Oscar de la Rentan näytöksissä.

Q-hair

11. Veistokselliset Avant Garde -tyylit

Fantasiahiukset ovat upeita luomuksia, joita ei ole edes tarkoitettu näytöslavojen ulkopuolelle. Ne on tehty vain shokeeraamaan ja herättämään ideoita. Ja jos ei muuta niin ainakin niissä on yllin kyllin silmänruokaa. Useimmat Moschinon malleista olivat saaneet hiuksiinsa väriä maalista. Yhden mallin hiuksista oli tehty korkea nuttura ja siihen oli maalattu luuranko. Marni oli ottanut kantaa ilmastonmuutokseen ja töhrinyt mallien hiukset savella ja laittanut niihin kukkia sinne tänne, hyvin erikoista ja huomiota herättävää. Näytöksissä näkyi myös paljon peruukkeja ja erilaisia lettivirityksiä; suunnittelijoiden fantasiat olivat heränneet eloon.

Q-hair

12. Päänmyötäiset letit

Päänmyötäisiä lettejä näkyi runwaylla paljon ja ne ovatkin todella merkittävä osa kevään 2020 tyyleistä. Monet mallit kuten Kyla Ramsey ja Melanie Perez pitivät tämän tyylin koko muotiviikkojen ajan, siitä huolimatta, kenelle he tekivät töitä (Chanel, Valentino & Nina Ricci). Valentino oli koristanut lettejä kultahelmillä, se toi väriä ja ylellisyyttä kampauksiin.

Q-hair

13. Isot kiharat

Jo toista kautta peräkkäin on näytösten lavoilla näkynyt kiharoita hiuksia, erityisesti luonnonkiharoita. Jos sinulla on kihara tukka, niin ole ylpeä, sillä se on yksi kesän 2020 tärkeistä trendeistä. Monilla Pyer Mossin malleilla oli todella vaikuttava ja iso afrotukka. Chromatin näytösmalleilla oli kaikilla suuria kiharoita ja ne olivat jokaisella hiukan erilaisia. Oli kiharoita laitettu poninhännälle, vapaana olevia kiharoita, sivulle laitettuja kiharoita ja tietysti afroja. Lopuksi No Sessolla oli 80-luvun tyyliset jättikiharat.

Q-hair

14. Suorat otsatukat

Joillakin malleilla oli silmiinpistävän dramaattinen leikkaus hiuksissa ja ennen kaikkea heidän otsatukkansa, jotka olivat suoria ja pitkiä. Tästä tulikin selvästi yksi vuoden 2020 trendeistä. Jos olet harkinnut otsatukkaa nyt siihen voisi olla hyvä aika. Yksi suurista tukkainspiraation lähteistä oli malli Steinberg, joka käveli Chanelin, Paco Rabannen ja Louis Vuittonin lavoilla otsatukassaan, joka kehysti kauniisti hänen kasvojaan.

Q-hair

15. Epätasaiset otsatukat

Jos haluat matkia jotain vuoden 2020 trendeistä, niin epätasaisesti leikattu otsatukka on hauska. Guccin näytöksessä usealla mallilla oli tällainen otsis, kuten esimerkiksi Varya B:lla, joka avasi heidän shownsa. Armanin mallien hiukset olivat palmikoilla ja lettien päät olivat nostettu otsalle, ikään kuin lyhyeksi otsatukaksi. Tätä voisi testata, jos ei halua tai uskalla vielä leikata otsatukkaa.

Q-hair

16. Pixie-leikkaus

Parasta vuoden 2020 kevään ja kesän trendeissä on erilaiset taidokkaat leikkaukset. Tämä sesonki osoittaa, että Pixie-hiukset eivät ole menossa minnekään, joten nyt vain suunnittelemaan niiden takana roikkuvien hiusten leikkaamista. Se kannattaa! Erilaisia upeita leikkauksia näkyi Balenciagan näytöksessä. Siellä olivat kauden lyhyet hiustyylit hyvin edustettuina ja ne sopivat loistavasti näytöksen teemaan, joka oli futuristinen businessnainen.

Q-hair

Kuvat: Vogue, Livingly

LISÄÄ AIHEESEEN LIITTYVÄÄ:

julkaistu 18 maaliskuun, 2022 leikkaukset,varit,Meikki,Muuttujat

Kerrostettu kuparinen polkka

julkaistu 8 joulukuun, 2017 Media,Yleinen,Blogi

Lahjakortti – 30 päivää korotonta maksuaikaa

julkaistu 31 joulukuun, 2019 Muuttujat,Meikki,Blogi,leikkaukset,varit

Uusi vuosi, uusi tukka

julkaistu 20 elokuun, 2019 Meikki,Kampaukset,Blogi

Kampauksia, kakkua ja kukkia