haircampuh

NÄIN HOIDAT HIUKSESI KUNTOON KESÄN JÄLKEEN

Julkaistu

Kesällä aurinko, uv-säteily, lämpö ja  meriveden suolaisuus kuivattavat hiuksia. Hiukset hapsottavat aurinkopäivien jälkeen, koska aurinko muuttaa ne karheiksi ja huokoisiksi. Vesi ja tuuli lisäävät haurautta. Kuivat ja hauraat hiukset katkeilevat helpommin, mikä lisää hapsuisuutta entisestään.

Auringon aiheuttamat vauriot hiuksissa johtuvat luonnollisen kosteuden karkaamisesta. Siksi suojaaminen ja kosteuttaminen ovat ensisijaisen tärkeitä. Jo pelkkä kosteuttava hoito voi kirkastaa kulahtanutta väriä hiuksissa huomattavasti. Hiusnaamiolla voi paikata ja parantaa hiusten rakennetta ja kosteusvajetta. Monet naamiot sisältävät keratiinia, joka on hiusten luonnollinen rakennusaine ja kiiltävien ja pehmeiden hiusten perusta.

Kosteutta voi lisätä myös erilaisilla öljyillä. Jos kuitenkin vaikuttaa etteivät nekään auta ja hiukset tuntuvat edelleen kuivilta, kannattaa hyödyntää kampaamoissa tehtäviä jälleenrakentaviahoitoja. Erityisesti suosittelemme Olaplexia, mikä paikkaa hiuksen rakennetta äärinmäisen hyvin.

Jos hiusväri on menettänyt parhaan teränsä ja kampaamokäyntiin on vielä aikaa, värinaamio on kätevä tapa freesata haalistunutta väriä. Runsaspigmenttinen naamio taikoo väriin uutta hehkua jo yhdellä käsittelykerralla.

Kesällä on hyvä päivittää kotihoitotuotteet kosteuttaviin sekä värin kestoa pidentäviin tuotteisiin. Parasta hoitoa ylikasvaneelle hiusmallille, sekä takkuisille latvoille on hyvien hiusten- ja hiuspohjatuotteiden lisäksi hiusten leikkaaminen.

Konsultoi kampaajaasi rohkeasti oikean vaihtoehdon löytämiseksi hiustesi parhaaksi.

Vappu Varjoranta / Heidi Koskinen